Alapkőletétel előkészítése/megszervezése

Az ünnepélyes alapkő letételen, 2004. május 12-én, mintegy tíz konzorciumi polgármester és 15-20 további meghívott jelent meg. A sajtó képviseletében jelen voltak a Népszabadságtól, a Szolnok Tv-től, a Törökszentmiklós Tv-től, az Új Néplaptól és a Magyar Rádiótól.

A 9:45-ös, Almásy kastélyban való gyülekezés után Botka Lajosné, Szolnok polgármestere (a konzorcium gesztora) mondott rövid köszöntő beszédet, melynek keretében elhelyezte az alapkő-kapszulába azokat a relikviákat, amelyeket ilyenkor szokásos (nyilatkozat, aprópénz, napilapok, konzorciumi tagok listája). Beszédében a felelősségteljes gondolkodás méltatása, a konzorciumi tagok jövő-orientált felfogása kapott hangsúlyt.

A mintegy 10 perces aktus után az egybegyűltek gépkocsikkal a hulladéklerakó helyszínére autóztak, ahol Boldog István, Kétpó polgármestere néhány mondatban ecsetelte a falu hozzáállását és reményeit a lerakóval kapcsolatban. Ezután Botka Lajosnéval közösen elhelyezték az alapkövet.

A jó hangulatban lezajlott ünnepélyes alapkőletételt állófogadás követte az Almásy kastélyban. A fogadáson Barta István, Szolnok alpolgármestere mondott pohárköszöntőt.


Botka Lajosné, Szolnok polgármestere,
az alapkő-kapszulával


Az alapkő elhelyezése

Az alapkőletételen részt vevő konzorciumi tagok


A kétpói hulladéklerakó alapköve